Back to All Events

Παρουσίαση του διπλού CD "Ύμνοι και Τραγούδια για την Παναγία", παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου.

Η παρουσίαση του διπλού CD – Bιβλίου «Ύμνοι και τραγούδια για την Παναγία» της Νεκταρίας Καραντζή, που εκδόθηκε από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου. Η κυκλοφορία αυτή, είναι ο πρώτος τόμος ενός μοναδικού ολοκληρωμένου μουσικού έργου, με περισσότερους από 70 ύμνους και τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία από όλη την Ελλάδα. Το σύνολο του έργου έχει διανεμηθεί σε τρεις εκδόσεις, καθεμία από τις οποίες περιλαμβάνει ένα διπλό CD με παραδοσιακά τραγούδια και βυζαντινούς ύμνους. Η πρώτη έκδοση αυτού του μουσικού έργου περιλαμβάνει την τιμητική συμμετοχή του κορυφαίου ερμηνευτή και   και δασκάλου του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού ΧΡΟΝΗ ΑΙΔΩΝΙΔΗ, του διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και αρχιμουσικού ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ και της διεθνούς φήμης παραδοσιακής ερμηνεύτριας της Ουγγαρίας και πρέσβειρας της UNESCO για την Ειρήνη MARTA SEBESTYEN.

Η γυναικεία βυζαντινή χορωδία του Συνδέσμου μας, “Ψάλτριες”, θα συμμετάσχει στη δεύτερη έκδοση.

Links:
http://www.ecclesia.gr/epikairotita/main_epikairotita_next.asp?id=1306

http://orthodoxia.info/news/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CF%8C%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CF%81%CE%B7%CE%BC/

CD page:
http://www.ecclesia.gr/greek/ecclesiaradio/index.asp