Ελίνα Σταμπουλή

13  .jpg

(Μεσόγεια Αττικής)

Η βυζαντινή μουσική κατορθώνει να ενώσει δύο αρχέγονες ανθρώπινες αναζητήσεις, με τρόπο αρμονικό, την αναζήτηση του ωραίου αλλά και την επιθυμία του ανθρώπου να έρθει, όσο πιο κοντά μπορεί, στο μεγαλείο του Θείου, του υπερβατικού. Η αναζήτηση αυτή έγινε προσωπική και με οδήγησε στη σπουδή της. Ο δρόμος όμως μέχρι την κατάκτηση της Ψαλτικής τέχνης, μακρυά από το Αναλόγιο, είναι μακρύς και μοιάζει ακατόρθωτος. Ευχαριστώ τον Σύνδεσμο των Ψαλτριών Ελλάδας για την τόσο απλόχερη ανταλλαγή γνώσης και ευκαιριών.

Είμαι απόφοιτος του τριετούς μετεκπαιδευτικού Επαγγελματικού Κύκλου Σπουδών στη Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff της Σχολής Μωραΐτη. Ολοκλήρωσα τη σπουδή μου με Πτυχιακή Εργασία, με θέμα "Η Βυζαντινή Μουσική συναντά τη Μουσικοκινητική αγωγή Carl Orff". Είμαι διπλωματούχος της Βυζαντινής Μουσικής και κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας . Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοκινητικής Orff, με εισηγητές καθηγητές του Orff Institut: Wolfgang Hartmann, Danai A. Gagne, Barbara Haselbach, Ernst Wieblitz και Manuela Widmer και με τους: Νεφέλη Αττέσογλου, Agelika Slavik, Ολυμπία Αγαλιανού, Δημήτρη Μαραγκόπουλο, Λένα Ροντούλη, Χάρη Σαρρή, Αλέξη Νόνη και Κατερίνα Σαρροπούλου. Διδάσκω μουσικοκινητική αγωγή σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, μουσικές σχόλες και πολιτιστικούς φορείς. Τα τελευταία τρία χρόνια διδάσκω βυζαντινή μουσική, μέσω της μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff σε παιδιά προσχολικής και πρώτης ηλικίας στο Λύκειο των Ελληνίδων Παιανίας.  Διδάσκω δημιουργική γραφή σε παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας. Ασχολούμαι με τη συγγραφή, με συμμετοχή σε λογοτεχνικά blogs και ομαδικές συλλογές ποίησης και διηγημάτων. Ποιήματα, παραμύθια και διηγήματα έχουν λάβει διακρίσεις και βραβεία σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Τον Ιούνιο του 2020 εκδόθηκε το πρώτο μου παραμύθι “Φεβρωνία Παραφωνία : Μια φασαριόζα μαγισσούλα", από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Είμαι μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Ε.Σ.Μ.Α., μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών Ελλάδος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΧΕΝ Ελλάδος. "

Social And Media